Pages

Saturday, August 14, 2010

"pengajaran dan pengalaman"


salam ramadhan wt kengkawan di luar sane,ari ni dh msuk ari ke-4 kite berpose..amacam pose..??jgn de yg pose yangyuk sudah ar kn,masing2 dh beso kot..huhuhu..hmm,entry kali ni xde kaitan langsung ngn pose..entry ni aku wt bila mane mber aku bg cadangan agar aku wt bnde ni jdi entry dlm blog aku..bnde..??bnde apakah..??curious gak kn..??hahaha..pada mber aku mst dorg dh tau cter disebalik kejadian..baeklahh,rmai yg bg takot ngn kejadian yg baru je berlaku ni..rase cm pelik coz de gak hamba Allah yg sebegini..nil lah yg dikatekan ragam manusia..,ku wt entry ni bukan nk malukan mane2 pihak juz nk share pengalaman aku..

cter dia bermula bila aku dan mber yg lain ke pesta konvo u aku,kt situ aku telah terjumpe dis guy(nama dirahsiakn)..hencik itu sorg yg peramah mybe coz hencik itu sale something yg berkaitan produk kesihatan so mulut kena manis kate2 kena ar sedap didengar n so on..baeklah,secare xsengaje perbualan makin rancak bila tau hencik itu dari poli coz kebetulan adik aku akan msuk poli hencik itu..so,mcm byk bnde yg aku nk tnya..secare xsengaje juga aku terbagi no hp(niat awal nk tnya mcm2 pasal poli hencik itu)tp tak ku sangka lain pula yg jadi..ni lah first time wa bg no kt org yg wa baru kenal,setelah kejadian begini berlaku wa sudah serik+trauma..hahaha..padan muka kau(kate mber aku yg sorg 2)lain kali jgn sesuka hati bg no kt orang yg xkenal(dia bebel)..

niat sebenar aku dh ckp awal2 tadi,nk tnya lebih lanjut pasal poli coz aku sorg yg malas nk cari segala maklumat through tenet(seyes malas)..hari makin hari dia makin kerap msj n kol(walaupun xde lah lama sgt kenal kn)..okie,aku jadi rimas ngn hencik itu coz almost 24hour gak la dia menganggu..sumpah aku rimas coz aku pn de life aku sendiri gak,aku pn nk ruang tuk life aku..tp aku xsalahkn dia 100% coz aku pn layan je hencik tu pada awalnya..dan bila mane beliau telah tersalah tnya soalan pada pagi yg berbahagia itu,aku telah decide yg hencik itu sgt xleh blah dan aku pn terpakse untuk menyenyapkan diri aku..(bye2 hencik itu,aku dh sangat xtahan dengan kamo)..

telefon berbunyi ring ring ring,ku xangkat ku wt bodo je..msj bertalu2 masuk,selang seli ngn panggilan masuk(aku dh hangin semacam dh)..mber dh pandang2,jeling2..nape ko xangkat..??baeklah,aku cter hal yg sebenar pada mereka..dan mereka telah memarahi saye,sekian terima kasih(haa,amik ko sape suh ko wt bnde camtu kn dh kena..padan muka!!)hahaha..bebelan juga yg aku terima bila aku cter kt sorg lagi mber aku ni,dia bebel dan terus membebel bagaikan abg yg tgh marahkan adiknya..baeklahh,aku dgr bebelan beliau ngn hati yg terbuka.. T____T

aku terima sume bebelan coz aku sedar yg aku telah lakukan kesilapan yg bengong itu..tedima kasih kawan2..untuk mengelakkan dari hencik itu aku telah meng"off"kan no maxis aku,xpernah dlm seumur hidup aku,aku off no maxis aku itu..sekian..aku terpakse setelah hencik itu tidak menunjukkan tande2 untuk berhenti dari menganggu aku..msj n kol berterusan aku jadi rimas dan mber yg lain berkate hencik itu seperti phsyco sahaje..tindakan pantas dan bijak perlu dibuat ngn secepat mungkin(tp sgt xbijak bila mane kau bg no hp kt hencik tu).. #____#

aku telah cerita prob aku kt sorg mber aku ni,dia baek dan suka bebel..bila dia tahu cter aku ni dia marah dan terus bebel kt aku..bebel,bebel.bebel dan terus membebel..hati aku dh lah resah gelisah je time tu,dia plak bebel xhenti2..beliau berkate "yg ko pandai sgt g bg no hp ko kt org tu pe hal..??"..sye menjawab,niatku lain yg sebenarnya xtau plak leh end up jadi begini..belaiu berkate lagi, "lain kali jgn memandai dan sesuka hati je bg no kt org yg ko xkenal, pandai sgt ar tu"..haa,amik ko..bebelan dari bola 2 ke bola 1..bola 1 terima sahaje over..yg tahu cter disebalik kejadian ni pn mber2 aku yg kt sini je..warning telah aku dpt,sila jgn bg no hp sesuka hati kau je..baeklahhh,aku xbg dh len kali..tobat+serik+trauma=mmg xkn wt lg dh..aku amik bnde ni sebagai pengajaran wt diri aku..sekian..

kalau nk cter yg full mmg panjang ni pn aku dh ringkaskan serba sedikit je,lebih kurang halal ar ni kan..nasi dh jadi bubur,xleh nk wt pe dh..kau telan jela bubur ni,hadam.buang.lupakan..aku bukan pe,bese lah dh lame xjoin dunia luar kan..dulu dlm kepompong je..ni bila dh bebas cm kancil masuk bandar ar..(betol ke pepatah ni..??klau salah sila betolkan)..dulu de,skang dh xde..ehh,statement apekah ini..??sudah ko,bila nk abiskan entry..??nk wt cerpen ke nk wt novel ni..??baekkkkk,aku berhenti skang juga..

akhir kate,sila jgn bg no kpd org yg baru ande kenali..kalau nk bg pn tu sume hak masing2 kn..lu org pikir la sendiri,wa dh kena..wa amk bnde ni sebagai asam garam hidup wa,pengajaran tuk wa la..dlm dunia macam2 org g akan kite jumpe,de yg baek de yg jahat..tp bukan sume org jahat,segelintir sahaje..aikk,tadi kate nk abiskan tp xabis2 gak..haishhhh..sekian dari wa tuk lu org..masehhh.. >___<

6 comments:

a t t said...

tehee.
xpe paaz.at least kalo ade org len canang2 yg die ade scret admire kaco2 la hape la, ko boleh kate 'bukan ko sorang okeh'.
^^.

pA'Az dA fAzZy said...

hAhAaa..xpErLu kOt aTt..akU xmO ingT Dh pAsaL "hEncIk itU"..

tak susahkan sesape said...

gelak terguling2~
kah3!!!!

pA'Az dA fAzZy said...

hAhAaa..
akU gLak tKot2..
tEeEttt..

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
pA'aZ said...

zAmIr!!
xyAh La Nk tAkOt2 kn akU,ishhh.. =_="