Pages

Saturday, December 4, 2010

it my turn

woman..??
really..??
hahahaaha..
i'm still gurlz beb..
or mybe sperti bdak yg xphm bahase kekdg 2..
hehehe.. >___<


yeayyy..
kmas barg sudah..
angkut barang ke stor pn sudah..
sgt gembira..
mahu pulg..
tp tp tp..
cuti hanya 2 mggu sje..
haisshhh..
ni sume gara2 nk dpt agriditasi..
LI t'pkse dipendekkan n dilaksanakan tme ktorg cuti sem..
xbst la..
cuti teda..
sgt xsuke tau..
dh la jarg blik ps2 cuti di pendekkan plak..
DISLIKE!!

hmm..
housemate sorg dh blik pg td..
tp xsmpt nk pluk cium coz aku sdap m'buta pg td tme dia nk blik..
huhuhuu..
ape daa aku ni.. +__+
bubye haousemate..

barang sudah settle diangkut..
tggl mahu pulg sje..
sgt xsaba..
dan skang aku sudah penat mengemas bagai..


mahu recharge energy smula..padahal blik stor hanya sebelah aku sje..hehehehehehee..very da gediks u ollsss.. ^^

wg ulu akn ditiggalkan tuk 2mggu sje..
adakah akan merindui wg ulu..??
mst la TAK!!
hahahahahaa..
sudah lma xpulg dan duduk diumah..
ohh..
rindu sume 2..
padahal takat blaja kt utare..
bkn over da sea pn.. T___T
tp still jaoh kn..??
nk blik pn b'chenta tau..
ehh,bkn sperti b'cinta..
hanya b'kra tuk pulg..
tket pergi dan pulg sudah m'cecah rm100..
blanje tuk smggu lbih 2..
harus b'jimat.. #__#
ohh,sperti out of topic sudah..
huhuhuu..
okie,mahu lyn korea..
my gf is gumiho!!
sgt besh..
spe xtgk lg pergi download skang n tgk..

abs cter..
maka..
adios..

Thursday, December 2, 2010

..it da time..

ohh,
sesungguhnya..
aku ngn jiran meja sebelah menyebelah sje yg xkemas barg lg..
huhuhuu..
yg len dok kmas2,packing2 dr smlm..
now,my umh is under maintainance..(btol ke ejaan gua 2..??)
like dis..

 not exactly like dis la kn..it juz similar like dis one..bese la,dis will be happen when packing things tuk simpan dlm stor and time kte nk punggah barg bla blik ke U..xsuke tme ni,pnat.. #__#

bhn2 yg diperlukan semase m'packing barg:
1. semangkuk semangat yg b'kobar2
2. segenggam ketekunan
3. sesudu teh kerajinan
4. secubit kekuatan

sebelum ande start m'packing,
hendaklah di isi dahulu perut..
jgn biar dia kosong k..
xtau korg abs packing kul bpe plak kn..
hehehee..

selalu org akn ckp,
"xtau nk start kemas dr mane!!"
hahahahaa..
dat question sume org pn akn tnya..
t'msuk aku!! ngEee~~
hmm,my suggestion is start packing from ur cloth 1st..
dr bju bru korg akn nmpak step sterusnya..
btol x..??
hehehehhehee..


khotah sgt penting okie,pape barg yg perlu bideh disumbatkan kedlm khotak ini..khotak x kira size,jnji dia khotak..asalkan bkn khotak tisu ye.. T__T



beg baju!! mst la nk isi baju2 yg b'lambak 2 kn..x t'msuk baju yg kte bawa plus baju yg dibeli tme jln2 ngn mber..hahahaa..

bla dh ltak2 baju sume mst ade yg jdi mcm ni kn kn kn kn kn kn..??hhahaa.. to gurls,always happen sehh.. >__<


 ohh,bkn tuk di isi anak2 ye..tp kitorg xde anak..anak tekak,anak kucing ade lah..?? +___+





bla nk nk angkut barg ke stor je,mula la msg2 pandang sesame dorg..cmne nk angkat ni..??BERAT!!hahahahhaa..ini lah gurl..barg always byk,xprnah skit..kehkehkehekhh..



setelah pnat m'packing..maka ini lah hasilnya..penat+letih+ngntoq = akan ketiduran sbentar tuk recharge energy..sperti roOmate ku skang ni..tdur sperti bayi yg chomel.. ;D


bla dh abs packing,dh abs punggah barg ke stor..maka dgn itu,sume menuju ke bus,keretapi,flight dll jnis p'gangkutan tuk pulg ke kg!!


last skali hugs kiss wif frens,jmpe pas cuti sem ye..every sem pn mcm ni..tme ni lah msg2 pnya ,muka hepy gler..coz msg2 very da excited tuk went home kn.. ^^


ceritera tamat..
maka..
adiosss..

Wednesday, December 1, 2010

HowToWearYourShawl CONTEST by Radiusite

hye friends..
i need ur help & support..
pliz like this photo if u think can go next stage..
but must like radiusite first

dis is da link:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=462253313457&set=a.448216403457.241731.86051373457&pid=5621952&id=86051373457



mber aku yg sun ni join contest shawl kt radiusite..
tlg like gmbar dia bidehhh..??
hehehehhee..
thanks u oLLss..
adiOs..

Tuesday, November 30, 2010

habis sudah


yeayyyy..
semalam aku abis exm..
ohh,sronok bkn maen lg..
hahahahhaa..
maka tamat lah tuk sem ni..
alhamdulillah..
b'usaha sdah..
kini tawakal dan b'serah pd Allah s.w.t..
smoga sgalanya ok2 sje..

hmm,skang mse tuk njoy!!
hehehehee..
sbelum blik nk kasi sttle dlu praktikal pnya tmpt..
tp klau aku rjin la kn..
ni pn mls m'guasai diri lg..
nk kmas barang pn xde mood..
hahahaa..
b'malas-malasan dahulu gua..

ohh,ya..
semalam pn aku tlg bobo..
dia nk join contest kt radiusite..
tarikh tutup dia ari ni..
fewww,sbaek smpat siapkn..
tudung kt dlm site ni memang santek!!
aku xtipu..
tp tiap kali tgk mst sold out sudah..
ohh,skit ati aku.. (= ="")


adiosss..

Thursday, November 25, 2010

.:: mggu pecah otak ::.



ohh..
tetbe saje..
mls m'guasai diri..
kau tau kentape..??
dr pg td dh bgn..
tp..
tp..
tp..
ehh,byk plak tp aku ni..
okie smbg,tp..
aku tetap begini..
m'bace tak,stdy pn tak..
hanya duduk mengadap laptop..
lihat itu ini..
men game xhenti2..
ohh,kentape ye..??
note pdf dr surya buat aku jd mcm ohh mlsnya nk bace..
kau tlg ringkaskn tuk aku bleh..??



smlm format otak..
setelah 3pper aku harung dlm 2 ari..

selase: EBT 332 : thermoset processing - pagi
rabu: EUW 224 : engineering entrepreneur - petang
          EUT 440 : engineers in society - malam
sabtu: EUW 212 : english university - pagi
           EBT 331 : thermoplastic processing - petang
isnin: EBT 334 : polymer testing n characterization - pagi

nampak x..??
pper direct trus,smlm aku pnya tgn dh nk cram dh tau..
dh ade ade 2-3 soalan aku xjwb lg..
ps2 tgn dh sskit2..
tulisan dr beso jd  kecik..hahahahaa..
ngeng btol la..
sem ni aku sgt xSUKE bla jadual sume org pn ntah pape..
rmai xpuas ati gak ngn jadual kali ni
direct trus..
ohh,bikin wa pnya otak kna keje keras dable triple tau..
xsukeeeee!!


arrgghhhhhh..
okie,lpas tnsion sdah..
adios.. +___+


Wednesday, November 17, 2010

salam aidiladha..

 ehh,hijau..??hahahahaa..i like green!! ^^

walau aku jaoh dr family,
tp..
xpe..
it okie..
pengorbanan..
sempena hari raye korban ni aku nk wt salam perantauan..
eceehhhh..
padahal still dlm negara lg..huhuu..
tp disebabkn aku xblik umah raye ni aku wt salam..
selamat aidiladha wt family kt s'gor..
kengkawan yg still stay kt wg ulu ni..
n kengkawan yg aku knal dr kcik smpai beso..
hahahhaa..

ohh malasnya



ohh..
adakah ari ni ari mls sedunia..??
or ari mls dunia aku je..??
kahkahakhakahhh..
okie,it me da one who r very da lazy..
oO,t'sgt la lazy..
must admit it..huuuu..
byk mase telah dibazirkn begitu sje..
berlalu ngn sgt la laju..
aku merangkak mengalah kn bayi,
pelahan mengalahkn kura2 je..
hehhh..
kesedaran,kerajinan tlg lah dtg..
kemalasan,tlg lah pergi jaoh dr aku..
aku xsuke kau tau..
bla kau dtg,aku jd sgt lah malas..
sila pergi jaohhhhh..
sejaoh yg mgkin..bleh..??
got 2 stdy,pper sem ni adeiyhhhhh..
b'deret..
xde gap sgt..
mcm perlu b'nafas secare laju2,
xleh slow n steady..
klau x,O2 org len sedut..
haaa,tme 2 mmg t'cungap la aku kn..
hahahahahhaa..
phm x..??
aku tau,mst xphm kn..
xpe lah..
aku nk smbung wt keje..
sje luah perasaan..
aku nk lyn vdeo clip ar..
lagu 4minutes sdap gak..
xtau spe 4minutes..??
aku bg gmbar,tgk..








ni dorg..
gambar ni aku amk kt page fb 4minutes..
gambar abis,entry pn abis..
adiOsssss..

Monday, November 15, 2010

putera katak



haaa..
ni bkn entry psal cter putera katak yg bakal ditayangkan kt tv3 2 ye..
ni pn xde kaitan ngn putera idaman ke ape..
ini len..
aku wt entry ni coz smlam sambil menggu mkanan yg aku order kt d'irfan aku tgk psal katak kt national geography channel rasenya..(klau xslap aku la kan,klau slap maaf)hahahaa..

dis entry is about FROG!!
yes frog..
spe geli sila pergi jauh tkot nt ade yg t'lompat2 geli mcm katak..kehhekehekehh..
aku adalah antare org yg agak pelik..(bru nk ngaku pelik,agagagaa) ;D
aku geli ngn katak tp aku suke katak..
pelik x..??
ke x pelik..?? = ="
ntah..
xtau..
jom tgk gmbar katak yg aku penat lelah mencari kt tenet..
ngn kuasa hujung jari aku mencari..hehehhee..
okie,baekk..
jom2 tgk.. ^^

ramai yg tau katak adalah amfibia..
katak kt m'sia kebanyakan adalah wrna hijau rite..??
kt sini aku selit kan gmbar katak yg berwarna warni,tp poison..
sila tgk saje jgn sentuh katak2 ini..
yes,nice to see but not to hold..
once hold u all menggelupur kna poison..
hahahhaaaa..
okie,yg ni aku reka saje..










santek kn..??aku siap letak nme dorg lg,2 nme yg aku jmpe kt tenet la kan..hahahahaaa..

bosan,nk study aku xleh nk fokus..
so,bka tenet mencari something yg aku geli tp suke..
ohh,my prince frog..
hahhahaa..

sye chumel kan kan kan..??hehehee

senyumlah senyumlah,kerna senyum itu sedekah..lalalalaa

ohh,senyumanku paling menawan..

hahha,ni aku pn musykil,gajah ke katak..??katak ke gajah..??xpe,kte pggl dia elephant frog..agagaggaa

sekian saje,entry tamat..
adios..

Thursday, November 11, 2010

kisah lucu d'pg ari

di pagi buta yg damai lg sejuk ni..
aku tetbe t'bace satu notes kt fb yg agak mentarik hati tuk d'postkn..
lalalallalalalaa~~


Kini, Pelajar Paling Cerdik di Malaysia telah ditemui!

Kisah ini berlaku di salah sebuah sekolah di Malaysia..Kini pelajar paling cerdik telah ditemui sebagai pengganti pelajar cerdik Amalina kita!Tahniah..teruskan bacaan anda utk menemui jawapannya:


Seorang guru, Cikgu Murni (Umur: 22) menghadapi masalah dengan salah seorang muridnya (Abu). Lalu guru ini bertanya kepada murid tersebut :

"Apa sebenarnya masalah awak, Abu?"

Lalu Abu menjawab, "Saya terlalu cerdik untuk berada di darjah 4, kakak saya menduduki UPSR dan saya lebih cerdik dari dia, maka saya seharusnya berada di tempat yang sama juga!".

Cikgu Murni dah tak tertahan. Dia bawa Abu ke pejabat pengetua. Sementara Abu menunggu di ruang tamu, Cikgu Murni terangkan keadaan tersebut kepada pengetua. Pengetua mengatakan yang dia akan berikan ujian kepada Abu dan jika Abu gagal menjawab, maka Abu harus kekal di darjah 3 dan berkelakuan baik. Abu dibawa masuk ke pejabat Pengetua dan Cikgu Murni terangkan pada Abu dan Abu bersetuju untuk ambil ujian yang akan diberikan.

Pengetua: Apa 3 x 3?
Abu: 9
Pengetua: Apa 6 x 6?
Abu: 36

Pengetua terus bertanyakan soalan2 berdasarkan tahap pencapaian murid2 UPSR dan si Abu mampu menjawab tiap soalan yang diberikan. Lalu pengetua memandang Cikgu Murni dan berkata, "Saya rasa murid ini sepatutnya berada di darjah 6", Lalu Cikgu Murni berkata pada pengetua, "Saya ada soalan saya sendiri, boleh tak saya ajukan pada Abu?". Pengetua dan Abu bersetuju.

Cikgu Murni: Apa yang lembu ada 4 di badan, tapi saya cuma ada dua?

Abu: (berfikir) Kaki

Cikgu Murni: Apa yang ada di dalam seluar kamu tapi tidak pada seluar saya?

Abu: Saku

Cikgu Murni: Apa yang bermula dengan huruf "K" akhir dengan "A", ianya berbulu, berbentuk oval, nyaman dan mengandungi lapisan nipis keputihan?

Abu: Kelapa

Cikgu Murni: Apakah yang masuk keras dan berwarna "pink", bila keluar lembik dan melekit?

Mata Pengetua terbuka luas dan sebelum sempat dia menahan, si Abu terus menjawab.

Abu: Gula-gula getah (Bubblegum)

Cikgu Murni: Apa yang mereka lakukan, lelaki secara berdiri, wanita secara duduk dan anjing secara tiga kaki?

Mata Pengetua sekali lagi terbuka sangat2 luas dan sebelum dia sempat hendak menahan si Abu terus menjawab.

Abu: Bersalaman

Cikgu Murni: Baik, sekarang saya akan ajukan soalan berbentuk siapakah saya, okay?

Abu: Baik Cikgu

Cikgu Murni: Awak memasukkan batang kedalam saya. Awak ikat saya untuk saya berdiri. Saya kebasahan sebelum awak. 

Pengetua kelihatan resah dengan soalan yang diajukan oleh Cikgu Murni.

Abu: Khemah

Cikgu Murni: Jari memasuki saya. Awak menggesel-gesel saya bila awak teringatkan saya. Lelaki idaman akan mendapat saya dahulu.

Pengetua semakin resah dan tidak selesa. Lantas terus meneguk segelas Nescafe 3in1.

Abu: Cincin perkahwinan

Cikgu Murni: Saya ada bermacam-macam saiz. Bila saya sakit saya akan meleleh. Bila saya keluar, banyak tisu yang akan digunakan. Bila awak hembuskan saya, akan berasa lega.

Sekali lagi pengetua rasa amat resah dengan soalan yang di ajukan oleh Cikgu Murni dan ingin membantah, tapi si Abu mendahuluinya.

Abu: Hidung

Cikgu Murni: Saya batang yang keras. Hujungnya tajam. Saya akan datang dan masuk dengan lajunya.

Abu: Anak panah

Cikgu Murni: Sekarang saya akan ajukan soalan dalam Bahasa Inggeris, okay?

Abu: Okay

Cikgu Murni: What word starts with a 'F' and end in 'K' that means lot ofheat and excitement?

Abu: Firetruck

Cikgu Murni: What word starts with a 'F' and ends in 'K' & if you dont getit you have to use your hand.

Abu: Fork

Cikgu Murni: What is it that all men have one of. It's longer on some men than on others, the pope does not use his, and a man gives it to his wife after they are married?

Abu: Surname

Cikgu Murni: What part of the man has no bones but has muscles, lots of veins and loves pumping?

Abu: Heart

Pengetua menghembuskan nafas kelegaan bila mendengar jawapan yang diberikan oleh si Abu, lantas berkata "Baik hantar murid ini ke Universiti Malaya; jawapan yang saya fikirkan semuanya salah"

...............................................................................

P/s: Jika jawapan anda semua salah, anda adalah sama spesies dengan pengetua yang mempunyai pemikiran kuning.....hehehe ^^

aku ambil dr tuan..hehehee..cilok lg..entry abs,adiOss..

Tuesday, November 9, 2010

perlis terchenta..

alhamdulillah..
aku dh slamat tibe d'perlis..
smpai awal,tp tggu mber..
nk blik skali..
coz klau pg2 buta ni tambang teksi mahal..
hahhaa..
beg pnuh mkanan shaja..
stok mkanan okie..
tkot xde kdai bka lg..
kna la prepair kn..
hehehhee..

dlm kete borak psal banjir..
dh mcm pelancong plak kn..hehhee..
ohh,pkck 2 b'cter dr kangar smpai ke wg ulu..
complete set dia bg..
smpai ke seriab pn dia dok cter gak..
hahahaa..
aku dgr gitu2 je..
tp tgk skang dh okie skit la..
xtruk cm ari 2..
skang ni air de kt beberape tmpat je..
2 pn takat buku lali je kot..(aku agak2 je)
dlm glap2 mlm pn aku smpat usha lg..hahhaa..
tp sawah mmg pnuh air la kn..
2 cnfirm pnya..hehehee..

okie,stdy week tuk aku dh b'mula..
njoy time dh abs..
time 2 focus..
huhuu..
org len dh abs exm,aku bru nk start stdy..
hahahaa..
xpe2..
okie lah,mls nk taip lg..
adios..

Friday, November 5, 2010

hjn trun,air naek jd banjir..

banjir ohh banjir..
ye,sume pn tau..
perlis,kdah,klantan dilanda banjir..
huuu..
tkot pn ade gak..
walaupun skang aku kt umah..
tp mggu dpn aku nk blik perlis dh..
mau stdy..
kt umah xleh stdy,t'lalu byk dugaan n cubaan..
hahahhaa..
alasan!!(kate ayah aku)
okie,xpe..
nk wt cmne..
mmg aku xleh,coz mind set dh set umah adalah tmpat tuk aku rehat lupakan buku seketika..hehehee..
hmm..
sambung blik psal bnjir td..
adOiiiii..
keadaan t'kawal wt mse skang..
2 aku dpt dr mber aku yg still stay kt sna..
cma dorg kate wt mse skang cafe ttp!!
wat da flower..??
sian dorg..
yg bka hnya cik rose..
okie la 2,dr xde langsung..
aku harap sgt air akan surut cpt..
bleh aku blik sane ngn ati yg riang gumbira,teda gundah gulana..huhuu..
okie,i'm very da selfish.. T___T
sory2..
xb'maksud..
kpd tuan n bobo,b'tahan k..
nanti kn kepulangan aku mggu dpn..heheheheee..

kt bwah ni aku selit kn beberape gmbar yg aku cilok dr tuan..hehee..

yg ni aku xbpe sure kawasan takluk kt ne..tp tgk air 2,sawah dh jadi laut..huuuu..

 banjir2..sob3x.. T__T

tempat mkan bdak2 slalu beli..ohh,banjir jga rpanya..

ehsan gmbar yg aku cilok dr mber,tuan..harap halalkn gmbar yg aku amk..hehehee..okie,cter tamat..adios..

Tuesday, November 2, 2010

..syukur..


alhamdulillah syukur..
aku sedamat tibe d'umah smlm..
sepanjang perjalanan aku khuatir klau2 aku t'sangkut2 kt area utare..
sume pn tau kn,
utare skang dilande hujan n banjir..
kelmarin,ari ahd 2 start dr tgh ari smpai la pg isnin 2 hujan non stop..
sjuk jgn ck ar,mmg sjuk wa ckp sma lu..
semalam sepanjang perjalanan pn aku dpt lihat air naek..
kt longkang,terusan,sungai,petak sawah dll..
sume pn pnuh ngn air..
aku xprnah lg tgk kejadian sebegini dpn mata..
live!!
hati aku dh dub dab dub dab..
lepas ke x aku ni..
bla lalu kt changloon lg la truk..
yg tnh rendah mmg totally dh naek air!!
haaa..aku nk blik ni..
mnta2 la lpas..
aku b'doa dlm ati..
akhirnya,smalam aku sedamat smpai..
alhamdulillah syukur kpd Allah..

tp aku khuatir tuk sahabat yg laen..
coz bla aku blik tgk bite mlm jam 8..
jln ditutup..??
ehh..??
btol ke..??
mber yg nk blik mlm 2 cmne..??
lpas ke..??
aku pn xsre dorg lpas ke x..
tnya kaba,xb'jwb plak..
huhuu..

kpd rakan2 laen yg xblik,
study jgn xstdy..
hehehee..
aku nk njoy dlu kt umah,
lupakan sgala prob..
nt bla blik perlis smula bru aku stdy..
kuang3x..
wt a bad habit..(sila jgn tiru aksi ini,hahahhaa..)
okie,abs cter sudah..
adiOs.. ^^

Friday, October 29, 2010

teda sabar lg..

tenet lambat..
susah nk hupdate..
tetbe bla leh bka blog de plak yg wt hal..
cm haram je!!
previous entry aku de sebut psal "GUEST"..
aku leh saba lg tme 2..
kesabaran aku msih ditakuk yg agak t'batas..
tp bla aku bka blog ari ni..
GUEST 2 ade lg..
msih xckp spe diri dia spe..
dan letak chat kt sini lg..
aku dh hilang sabar..


hahahahaa..
who care..??
ehh,kau klau TAK SUKE blog aku..
TAK PAYAH BACE!!
GO SOMEOTHERS PLACE LA WEI!!!!
I'M NOT ASKING U TO READ MY BLOG EITHER..
this is my blog..
so,suka ati aku la nk wt pe pn..
sape kau nk oder2 aku..??
ade aku susah kan KAU..??
susah kan HIDUP KAU..??
susahkan PARENT KAU..??
susahkan org sekeliling KAU..??ADE..??
i don think so..
bkn i don think so BUT mmg TAK DE!!
kau tak payah nk susah kan hidup kau bace blog aku..
blah!!
berambus dari blog aku..
aku xpernah pakse sespe bace blog aku..
nk bace, bace..
TAK NAK BACE,SUDAH..

kesabaran manusia ade hadnya..
kali ni aku dh hilang sabar..
sparm d internet..??
hahahhaa..
very funny..
ur jokes don get any sence about it..
if u don't like my blog plez get out from here..
i don't care if others don care about my life..
i have my own family,MY FAMILY who CARES about ME!!
i do have my FREN who CARES about ME..
u can get lost from here..
who cares about u anyway..
GTH!!

Saturday, October 16, 2010

khas buat "GUEST"

mst dlm pikiran korg..
ehh,guest..??
kentape..??
sye xleh lawat ke blog ni ke..??
bkn untuk tetamu lain ye,sye tahu kamo cnfius..
tp entry ni aku buat khas untuk "guest" yg kt ruangan ckp2 kt khotak..
haaa..
ye..
KAMO!!

pd ari yg aku tgh dok serabut2 ngn keje yg berlambak dan test yg berderet2..
tetbe aku dpt chat yg sebegini;

ohh,aku mmg agak xpuas hati..
dh la letak nme guest je,
ps2 xbg url pn..
npe..??
tkot aku dpt tahu spe kau..??

spe dia ni..??
ape aku tlis psal kau..??
leh tlg bg name x..??
dan dia reply ni;


ohh,kawan lama..??
hahahahaa..
aku pnya rmai kawan lama..
dr alam knak2 hingusan,tadika,skolah rendah,menengah,matrik smpai u..
bpe rmai kwn lma..
DAN..
setahu aku,
aku xde tulis secare detail psal kawan lame aku..
klau ade pn juz psal my BEST FREN..
ECAH,SUE,ILA..
ataupun psal dak2 skolah mnengah aku dlu..
which rmai sgt,aku mls nk state nme satu persatu..
zman tdika, or skolah rndah??
aku xde lg tlis scare detail,coz my memory hampir lost about past..
future,which is zman skang??
ohh,mmg byk kali dh aku tlis..
tp 2 sume mber aku dh tau aku tlis psal dorg..
so,spe GUEST sbenarnya..??
TLG state name kau..
kotak pkran aku skang ni dh xbpe nk btul..
jgn nk tmbah serabut pale aku..
klau kau sekadar nk maen2,g maen kt blog org laen..
bkn disini..
leh tlg state entry yg mane aku tlis psal kau..??
bleh..??
senang skit keje aku..

aku mgkin nmpak lembut,
tp aku punya kekerasan..
aku mgkin nmpak lemah,
tp sekadar diluaran..
aku mgkin nmpak senyap,
tp aku pnya tindakan..
so,kpd GUEST..
tlg jgn nk uji kesabaran aku..
sesungguhnya kesabaran aku skang ni tipis je..
xsuke,jgn bca..

Tuesday, October 12, 2010

t e d a m a s e

aku xsmpat nk HUPDATE BLOG wt mse t'dekat ni..
ni sume gare2 mid term..
so,aku juz b'blog walking here n there..
b'balas kunjungan..
dan yg palg menserabutkan kpale adalah..
asgnment dr ken!!
hahaaa..
awal2 lg dia dh sound..
sye xnk asgnment yg JIJIK..
which mean plagiarism asgnment..
kah3x.. =D
klau rase2 JIJIK no need to submit ur asgnment to me..
hamik kau..
slame ni,dok copy paste je..
skang ni b'hempas pulas tuk siapkan sbuah asgnment..
engineering in society or dlm bm jurutera dlm masyarakat (JDM)..

gambar2 dr jamuan raye yg aku pergi dh dpt..
hehehee..
suke!!
nt leh hupdate..
tp mybe lmbat skit..huhuu..
okie,nk smbung wt keje..
adios.. ^^

Saturday, October 9, 2010

palalalaa~~

Ehh..hye sume!!
hahaa..
bru pas men jutaria..
waaa,t'ingt blik zaman knak2 dlu..
spe suke men??
sila angkat..errr,bkn kening ye..
tp tangan..
heheheee..walaupun aku xnmpak kn..
tp xpe la..
korg phm2 sendiri ar..
huhuuu..
dan pemenangnya adalah pa'az..
yeay,for da 1st tme men..
dan aku lah pemenangnya..
kuang3x..
walaupun byk kali org tipu sye..
hehh..
tp sye xemo pn..
hahaa,redha saje..
xpe2..
dan sye tetap menang..ngeee~~

ni sume gare2 nk lpaskan tnsion slepas KESERABUTAN di kpale..
akibat drpd keje yg b'lambak dan test yg bakal dtg b'tubi2..
ohh,dam aji..haha
aku mmg xsuke tme2 cmni..
bla mnta anjak kan skit lec leh plak ckp; sye pduli ape kamo de byk test..sye tetap nk wt gak,xleh ubah..sume dh tetap..
adeiyhhh..
mmg xleh blah ini ayat..
rase cm,kamo xprnah jdi student ke..??
b'timbang rase la skit..
tnsion tau..
tp..
test tetap akn dijalankan juga..
so,nk xnk..
kna lah tedime ape adenya..

ceritera psal jamuan raye xcter lg..
xde mood lg..
gambar pn xdpt lg..
mgkin len kali..
ehh,cm pntun empat kerat pula..
hahahaaa..
ade satu jamuan raye lg,
ahad ni kt umah pak kem..
dia jmput dtg raye..
insyaAllah akan dtg..
so,nk kumpul sume jamuan raye msuk dlm 1 entry..
senang skit..
aku pemalas skang ni..kah3x..
nk jalan2 ke blog org len pn susah dh..
xde mase..
i'm very da sory..
okie sume..
adios..


Thursday, October 7, 2010

--p a l e-o t a k-a k u-s e r a b u t--

mggu yg bz..
insyaAllah bakal pecah pale..
serabut..
berselirat..
dan mungkin jga akn b'laku litar pintas..
hahahaaa..
kentape..??
ini kerane assignment yg b'lambak perlu dihantar pd waktu yg agak serentak..
lab report yg t'tunggak jga perlu disiapkan..
mid term test yg dtg secare menunggu giliran..
ohh,apekah yg sedang berlaku..??
rase sperti dunia aku tunggang terbalik sekejap..
tp bila mane mate aku hendak tutup,
dia xpeduli..
nk tutup gak..
hahahaa,mate macam dh letak gam..
tp..
kena gak siapkan sume keje..
xkira,ko xcukup tido ke hape ke..
lec bkn peduli pn..
janji ko siapkan assgnment mereka ini..
btol x..??hehehee..
ni lah akibat klau wt keje last minute..
kuang3x..

hmm,xsempat nk hupdate cter2 yg t'tunggak..
mgkin next tme..
bla mane aku btol2 free..
mcm2 cter dh t'tunggak ni..
latest one,semalam..
Malam Mesra Polymer..
every year pn ade,tuk p'kenalan antare junior ngn senior..
mungkin stakat ni saje..
aku mahu sambung wt keje..
td stress so hupdate jap..heheheee..
adios sume.. >____<

Tuesday, October 5, 2010

hari pelik sedunia

hari ni hari pelik..
sgt pelik..
silap,which mean semalam la kan..??
coz skang dh kul 1,hehehee..
sambung cter~~
pas kls thermoset perut b'keroncong..
mendendangkan lagu2 keroncong..hahahaa
slalu dia men lagu rock kapak,ari ni keroncong plak..heheee
tp sblum 2 aku nk cter psal ari kelmarin yg best gler..
after test pd ari ahad, ktorg g karok scare tdak la b'rmai sgt..
juz ade 6 org je smalam..
g karok mlepaskan tnsion..
sbbnya test jurutera dlm masyarakat(JDM) cm agak haram sje..
aku xska..
aku jwb pe yg aku tahu sje,ps2 kuar test cpt2..
xleh nk tgk lg nt aku nanges kuar air mate duyung..
hahaa,tipu sje..
xde nanges2,cma mls nk pk lg..kuang3x..
okie,itu sje..

skang cter psal ari semalam(isnin) pula..ngeee~~
smbung blik ehh..
kuar mkn kt mkck nsi ayam..
tp aku xmkn nsi ayam,aku mkn megi sup..
sedap,yummy..
dlm dok syok2 mkn..
tetbe ade org aneh dtg..
memakai bju lab kot..
dr muhibah ke dragon smate nk mencari sesuap nasi..
sungguh gigih mereka b'dua..
tp agak dull ngn lelaki t'sebut..
memakai lab kot disiang ari..
yg dull 2 sbb dia xtanggal lab kot t'sebut..
aku jd sgt dull b'same2 teman meja makan..
ni gambar beliau..

nme beliau dirahsiakn atas sebab2 t'tentu..tp beliau mmg aneh..teman beliau teda gmbarnya coz xbpe nk aneh..hahaaa.. ^^

pas makan mamau pula wt pelik..
jalan2..
dia kuarkan lip candy..
ye lip candy ye bkn lip ice ke pe..
aku jadi cm pelik+kagum+hairan sgala kejadah..
ehh,mamau leh makan ke ni..??
haaa..ni laa dia gula2 yg aku beli ngn pyg 2..
yg wt att dull gler 2..
ohh,ehh nk try ar mamau..bidehhh..??
try ar..aku bkn makan sgt pn bnde ni..
okie,aku nk try skang..
ermm,sedap la mamau!!
sedap kan..??dia ade mcm2 perise..
hehehee..
okie,giliran dha pula try..
tp dia try cm cre pkai gincu pula..
aku cm xleh blah..
hahahaa..
okie,kesimpulannya lip candy sedap!!

rupa sebenar lip candy,dia sperti lip ice tp sebenarnya gula2..yum3..

msuk klas sume org b'tanya,pe yg ko pegang 2..??
ohh,ini lah lip candy..
nk try..??
heheheee..
sume pn try dan b'kate sedap!!

hmm..ini lah antare ari pelik aku..
sebenarnya ari2 pn pelik..
sebab dak2 klas aku pelik blake..
hahahaaa..
okie,stop sini dlu..
next tme aku nk cter psal jamuan raye dak t'ganu a.k.a permata,yg aku join sabtu yg lpas..
adios.. >____<


Saturday, October 2, 2010

..ceritera penglipur lare..

aku dh lma xhupdate blog kn..??
ishhkk3x..
ni sume gara2 bz ngn asgnment yg b'lambak2..
asal msuk klas je at da begining mahupn at da end of class..
mst lec akan bg asgnment..
adeiyhhh..
mmg la asgnment 2 baek tuk kte,
tuk phmkn pe yg lec ajar..
tp klau dh sume bg pas2 suh antr pd mggu yg sme..
rse cm dunia ku mahu jatuh sembah ke bwah..
ehh,ade kah..??
bkn bumi ni bulat..??
how come dia nk jtuh menyembah ke bwah..??
okie,mls nk pk..
pale dh serabut..
tambah lg ngn mnusia yg xprnah nk phm bahase..
ehh,aku cm nk emo dh ni..
baekkk,xmo cter psal mnusia yg ntah ape2 2..
hanya mengotorkan blog aku..
baekkk,lupakan saje..

okie,bla mne aku xdpt nk hupdate blog..
b'mkna aku t'sgt la bz..
which mean menghalang keje2 p'blog kan dijalankan..
so,sory..
byk cter nk cter..
tp aku xde mse..
tp mber yg ska bebel 2 prnah ckp..
sume Allah bg sme rate,
ade 7 hari,dlm satu hari ade 24 jam..
mse 2 ade,cma kte xpndai membahagikan mse..
mgkin btol..
coz aku kdg2 ska membazir mse tuk bnde2 yg x berfaedah..
baek En bebel..
mgkin next tme sye perlu mengatur jadual..
jadual..??
ohh,aku xprnah b'jaye tuk itu..
buat tp xitut pn..
hahahaaa..

hmm,skang ni tgh serabut ngn asgnment,mid term test,lab test,lab report lg..
ohh,byk nya kijo..
tp aku tetap begini..
rleks saje..
ska wt keje last2 minute..
kentape kah..??
adekah ande jga m'alami bnde yg sme sperti sye..??
huhuuu..
cmne nk buang ini behavior yg sgt xelok..??
aku sperti addicted ngn dis behavior..
xleh nk dipisah..
sudah sebati..
ohh,diri..
kentape kau begini..
(xtau nk jwb ape,spertinya bdn aku pn teda jawapan..huuu)

nk stdy la..
2 pn klau menjadi nk stdy laa..
doakan kerajinan aku dtg..
smoga ia x pergi jaoh dr diri aku..
hahaaa..
adios..


Thursday, September 23, 2010

kembali sebentar

alhamdulillah,sedamat sampai ke umah..
ehh,ari 2 dh say bubye kate nk blik wg ulu..??
haaa..
sye kembali ke umah sebentar atas urusan tertentu..
semalam naek bas trans,sperti bese..
tp..
tp..
tp..
bpe byk tp daa..hahaa
skali smpai bas 2 tingkat..
adOiiii..
btol ke x bas ni..
xprnah blik bas 2 tgkat,bese bas 2 tgkat ni ke kL je..
cnfius ni..
btol ke x ni..??
nk naek ke x ni..??
mcm2 soalan dlm hati sudah timbul..
org rmai pn cm cnfius sperti aku gak..
okie,mari kte tnya ke kaunter..
mari2..
tnya2..
skali btol la,bas 2 tgkat..
adeiyhhh..
mcm x syok je..
dh la sit sempit..
tkot nk naek 1 hal lg..
nk xnk kna lah naek juga..
klau x xsmapi umah la jwbnya..hukhukhukk..

perjalanan jaoh x kurase tp sbb bas sempit aku mmg trase..
hahaa,okie yg 2 aku reka sendiri..
sempit pn sempit la,tp prasaan tkot xleh hilg..
rse cm b'debar2 tme nk naek 2..huhuuu..
msj mber yg suka "bebel" 2..
dia kate rleks ar,aku pn wt2 cool je..kuang3..
b'henti byk tmapt,xyah ckp..
kt shahab,penang..
hati cm gundah gulana btol ke bas ni..
yg mber 2 bebel n bebel lg xsudah2..
hahahaa..
hobi dia mmg bebel jela kan..
tp xpe,dgr tadah telinga sje..
xsusah pn..huuu..
spnjang perjalanan hujan,sejuk je..
tp xleh tdo coz aku xngntoq..hahaha..

bas b'henti tuk mkn hnya skali,
mula cm nk b'hnti kt sg perak tp pkck bas 2 men pusing2 plak..
xjadi b'henti dia jln blik..
aku pn cnfius..hahaa..
xpe lah,pkck 2 yg bwa suka ati dia la nk b'henti kt ne pn..
okie,bas b'gerak smula..
pas2 dia b'henti kt ne ntah..
aku xsmpat nk tgk nma rnr 2..
akak kt dpn dh usha2,n tnya aku "xnk trun ke..??"
"aku pn jwb akak nk trun ke..??
sye leh tmnkan.."
"jom.."
hahaaa..
sorg2 aku mmg mls nk trun,tp klau ade org aku rjin trun..
teetttt..sgt pemalas,heheheee..

bli jmbu coz selera mkn aku dh xde..
lmbat sgt dia b'henti tuk mkn..huuu
akhirnya bas smpai pd ptg ari..
alhamdulillah,walaupun rse tkot menyelubungi diri..huhuu..

de test pd sb2 mlm..
mber aku sorg ni dh bebel lg suh bca buku..
pdahal aku xbwa blik 1 buku pn..
sbb kjap je aku blik..
hahahaa..
okie,sye mmg mls..
xleh nk kate pe dh,t'bukti..huu..
tedime kasih kerna suka bebel kpd sye..
hahahaa..

k lah,nk wt keje skit..adios sume..

Sunday, September 19, 2010

kembali semula ke wang ulu..??

ohh..
aku tahuu..
aku mengerti..
tp apekah yg sebenarnya..??
jeng3x..
hahaha..
ridiculous pa'az..
okie2,sye tahu sye sudah lame tidak menghupdate..
ini kerane sye sgt MALAS akibat drpd keberadaan di umah..
hehehehee,sory..
but hey soul sister,(tajuk lagu ni,hahaa..)
kpd brother2 sory erkk,xinclude plak korg..wawawawaa..
ehh,smbung blik..
many thing happen during dis eid mubarak kan..
jln2 raye,serbu serbi(aku reka sendriri) umah member..
duit raye..??xdpt sgt dh..sedih,hahahaa.. T_____T
nmpak x air mate aku jtuh 2,sedih la 2 kononnya..hehee..
okie,seyes byk event yg jadi tp aku xrase cm nk cter ari ni..
mybe next time..
but hey,tonite i'm gonna back 2 perlis back..
lagi la sedih kan,double triple sad.. T______T
see2,i'm really sad..
xpe lah,tolak je dulu my sadness ke tepi..

ari ni my little monster bfday..
but,bcoz of my laziness yg sgt2 melampau..heheee..
aku sgt malas nk upload gambar,mybe next time ya..
tp aku de wt entry psal my little monster..
mybe korg leh check it out from my older list..
okie,sye tahu kamo pn malas nk cari2..hahaa,sory2..
ni link dia..
little monster

okie,nk out..bubye sume..to my little monster hepy bfday dear,will ever love u..to my fmly already miss u all(walaupun aku still kt umah,hahahaha..)..doakan aku sedamat kembali ke wang ulu..tajuk entry cm xbpe nk kena tp bedal jela labu..huuu..okie2,adios sume..

Saturday, September 11, 2010

..sEdAmAt ArI rAyE..

ohh,sedar tak sedar rupanya dh 2 ari kite sume berhari raye kan..??
yeahhh..
sume mesti pun hepy2 ngn sanak saudare masing2..
jumpe org yg kite syg,rindu..
wow,mesti suke punya..hahaha..
semalam dh raye sakan,best gler..
ari ni dok umah je,ayah aku keje..
layan tv adamakkk..
siaran pn macam xleh nk layan je..
BOSAN..
cter xmentarik hati wa pn..huhuu..
so,dihari yg kebosanan wa pn layan tido jela..haha
apo punya anok dara la ni..??kuang3x..
wa bkn pe beb,wa baring je atas bantal trus dibuai mimpi indah..hehehe..

baeklahhh..
tolak tepi dlu cter tido wa 2 kn..
skang kite cter psal raye..
raye ohh raye..
bestnya berhari raye,
jumpe sanak saudare,
yg lame dh xbersua muke..
ececeehhh,cm pantun plak kan..
hahahaha,cam sedap gak ayat 2..huuu..
hmm,cter psal raye mesti korg sume pn ade cter raye yg tersendiri kan..??
ade yg jumpe cinta time2 raye,tunang time raye,kawen time raye n so on la kan..
ceritera yg akan tersimpan dlm buku diari kehidupan masing2..
btol x..??
kalau xbtol pn wt2 btol dh ar..huhuu..
ermm,pe sebenar aku nk karut ni..??
cm xde benda sgt..
gambo raye,tunggu dlu..
dlm proses pembikinan,hehehe..
cam nk wt filem plak kan..

okie lah,wa nk cau dlu..
tp..
de tp ni tau..
aku nk ucapkan sedamat ari lahir wt my best fren,syazwani hassin..
smoga beliau dipanjangkan umo,murah rezeki dan sentiase hepy bersame kluarga..
yg palg penting smoga beliau cpt bertemu jdoh..insyaAllah..hehehe.. =)
bwh ni aku de ltak gambo beliau..
errr,mungkin aku nk letak sikit gambo aku..hehehe
nk interframe gak..

haaa,dis is my best fren..santek kn dia..??mesti ar santek..org dia come je..spe nk knal sila angkat kening..angkat jela,bukan susah pn..hahaha..

hehehe,suke nk interframe..maaf kan lah beliau ni ye,mmg suke amik gambo tp agak pemalu orgnya..Oppss,baekkk..xmo lebih2..actually da word yg aku create 2 yg aku nk share tuk korg sume..harap korg sudi2 kn membace n fahami word 2..

tamat sudah sesi memblog,aku nk turun makan..lapo sudahh,rendang sudah memanggil2 nma ku..hahahha..last but not least,sedamat ari raye everyone..maaf zahir n batin..smoga aidilfitri kali ni akan menyimpan seribu satu kenangan tuk kite sume..insyaAllah..adios.. =)

Friday, September 3, 2010

~~kegembiraan pulang berhari raye~~

okie,xsempat nk post byk2..
tetbe bru aku ingt aku nk blik dh,hahahaha..
LoL kan aku..?? T_____T
nk blik umah pn leh xsedar2 lg..
haishhh..

baeklahhhhh..
entry ni aku tuk meminta maaf dan mengucapkan sedamat ari raye aidilfitri maaf zahir dan batin kpd sume kengkawan tak kira dimane ande berada..
walaupun korg xtau aku wish ni tuk korg,hahahaha..
kpd sesape yg bace entry sye juga ingin mengucapkan sedamat ari raye..
kire cm xkisah la sape2 pn yg bace..
wish kt sume org la senang sikit..
nk sebut satu2,
muntah den kang kt sini..hehhh..

balik kg ohh balik kg..
ati riang..
ecececehh..
bru nk rase riang la coz mber yg len sume dh balik dlu dri aku..
selalu aku yg blik dlu dri dorg,hahahaha..
dunia mmg kejam kan..??
balasan sebenarnya,slalu aku je yg blik awal..
ni amk ko,ko yg lambat..kuang3x..
aku dh 2 bulan xbalik umah,
sgt rindu my family..
nk balik, gadho2 ngn adik beradik..
aikkk..??
gadho..??
ye gadho..
hahaha..
gadho kan meraptakan lg silaturrahim antare adik beradik..
xcaye..??
cuba ar wat..hehehehe..
tak2..
bukan bermaksud suh kamo gadho perang besar ke pe..
tidak sma skali ye..
juz gadho2 manje je..huuu~~

xnak mengkarut lagi dah..
bawah ni aku wt khas tuk korg sume..
xkisah la santek ke x..
yg penting aku ikhlas nk wish..
sEdAmAt Ari rAye AidilfItrI, mAaF zAhiR dAn bAtin..


nampak x ketupat aku 2..??hehehe..ne leh tinggal dia kan..dia lah patung yg paling aku syg..nGeEee~~

okie,minta diri..mungkin blog tidak dapat di hupdate di umah..kerane akak saye malas nk bayar bil tenet..haahaha..ini kerane ade adik yg nk spm,so kena biar dia fokus pada pelajaran..kalau x 24 jam nk ngadap fb je..sma mcm aku ni,hahaha..kantoi plak kan..baeklahhh,adios sume..jmpe pas cuti raye plakk..


p/s: korg,ati2 dijalan raye..sesape yg memandu ingat lah org yg tersayang..jgn lupa g servis kenderaan okie..hmm,dh mcm mak nenek plak membebel kan..??sekadar peringatan bersame.. ^^